Ekonomia rozwoju: analiza teorii i praktyki rozwoju gospodarczego.

Wpływ globalizacji na migracje zarobkowe i kulturowe.

Antocyjany są głównie obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany odnajdują się w przeróżnych owocach, pełniąc podobną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona oraz podczas procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to ważny proces w procesie nadania odcienia winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, bowiem już ich sok jest odcienia czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Formy te są niemniej jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Odcień czerwony czy też różowy, zależy całkowicie, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na kolory od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się w zasadzie antocyjanom.

1. Subskrybuj

2. Subskrybuj

3. Więcej informacji

4. Instrukcje

5. Przejdź do strony

Categories: Biznes

Comments are closed.

Gry Mobilne a Różn

Gry Mobilne a Zdrowy Styl Życia: Motywacja do Aktywności Fizycznej ...

Kuchnia azjatycka: T

Pisanie tekstów piosenek: Od pomysłu do słów Od samego początku kultury ...

Sztuka storytellingu

Gry zespołowe dla dzieci: Budowanie przyjaźni i umiejętności Nowoczesne rolnictwo jest ...

Kwiaty cebulowe: Kol

Ogród skalny: Tworzenie miniaturowych krajobrazów Moda pośród nastolatków jest istnym zjawiskiem, ...

Filatelistyka: Histo

Kolekcjonowanie figurek z bajek: Skarby dla miłośników animacji W przeróżny sposób ...