Ekonomia rozwoju: analiza teorii i praktyki rozwoju gospodarczego.

Wpływ globalizacji na migracje zarobkowe i kulturowe.

Antocyjany są głównie obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany odnajdują się w przeróżnych owocach, pełniąc podobną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona oraz podczas procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to ważny proces w procesie nadania odcienia winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, bowiem już ich sok jest odcienia czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Formy te są niemniej jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Odcień czerwony czy też różowy, zależy całkowicie, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na kolory od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się w zasadzie antocyjanom.

1. Subskrybuj

2. Subskrybuj

3. Więcej informacji

4. Instrukcje

5. Przejdź do strony

Categories: Biznes

Comments are closed.

Rola zrównoważoneg

Rola organizacji pozarządowych w promocji zdrowia. Treningi które wykonują ludzie na ...

Jakie są najnowsze

Wpływ telemedycyny na dostęp do opieki zdrowotnej. Mało znamy rodzajów reklamy, ...

Najlepsze praktyki h

Dlaczego warto regularnie stosować preparaty przeciw owadom w podróży. Cellulit to ...

Rola genetyki w poda

Jak udzielać pierwszej pomocy w przypadku zatrzymania krążenia u dorosłych ...

Dlaczego warto promo

Dlaczego warto uwzględniać aspekt emocjonalny w leczeniu medycyną integracyjną. Jeszcze kilkanaście ...